Kutuurikeskuse erinevatel sündmustel võidakse pildistada ja filmida.

Fotosid ja videosid võidakse salvestada ning avalikustada kultuurikeskuse kalendris eesmärgiga jagada teavet Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses toimuvate sündmuste kohta.

Fotosid ja videosid võidakse kasutada Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse reklaammaterjalide (plakatite, treilerite jms) koostamisel. 

MTÜ Kungla muusikal "Victor Victoria"

05.
mai
pühapäev
2024
Kell 17:00

Viimast korda!

Oma 19.ndal hooajal toob Kungla muusikalitrupp lavale Blake Edwardsi ja Henry Mancini loodud muusikali "Victor Victoria".

1. septembril 1934. aastal avati uus Valga kinoteater Rex (aadressil Kungla 4) maailma vallutanud, Tallinnas ning Tartus hiigeledu osaliseks saanud 1933. aastal valminud helioperetiga „Viktor ja Viktoria“. Filmi tutvustati nii: „Üks tütarlaps tõmbas püksid jalga ja vedas ninapidi kogu maailma. See on ürgkoomiline, muusikasse ja huumorisse uppuv lugu, millesse ka Teie sukeldute naerdes pisarateni. Suurepärane muusika, hiilgav lavastus, imeilusad kostüümid ja revüüstseenid.“ 19. märtsil 1982. aastal valmis sellest uus film ning 1995. aastal toodi film muusikalina lavale Broadway’l, mille peaosas säras lavaga hüvasti jättev Julie Andrews, kes oli kaotamas oma lauluhäält.

Samal ajal Valga kinoteatriga ehk 24. augustil 1933 asutati Valga Teatri Ühing. 6. jaanuaril Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses esietenduva muusikaliga tähistatakse Valga teatriühingu 90. aastapäeva. Just teatriühing pani aluse kutselisele „Säde“ teatrile Valgas, mis siin linnas publikut rõõmustas kuni tulekahjuni 1948. aastal. Seejärel viidi kutseline „Säde“ teatri trupp Võrru, kus loodi 1951. aastani tegutsenud Lõuna-Eesti teater. Lõuna-Eesti teatri järelejäänud varade baasil loodi järgmisel aastal Tallinnas riiklik nukuteater, mis tänapäeval kannab nimetust Eesti Noorsooteater.
 

Muusikali "Victor Victoria" toob lavale Säde teatritraditsioone alles hoidev Kungla muusikalitrupp. Peaosades näete oma 50. sünnipäeva tähistavat MTÜ Kungla eestvedajat Siiri Põldsaart ja Kungla muusikalitrupist välja kasvanud kutselist näitlejat Hardo Adamsoni. Paljudes erinevates rollides astuvad laval üles Ruben Rahnu, Carol Põldsaar, Rasmus Rosenberg, Tanel Pai, Heliisa Mets, Aigar Reinup, Anna-Kaisa Nõmme, Ly Johanson, Are Saarma, Anette-Elis Kase, Mikk Süsta, Karl Unt ja Brit Marii Veri. Heli ja valguse eest hoolitseb Riko Pelska.

Muusikal on soovituslik alates 13. eluaastast. Kuigi see on loodud juba 1933. aastal ning tegevus toimub 1934. aasta Pariisis, on loos tegelasi, kes on geid, ihaldavad seksi või näitavad mõjuvõimu relvade abil. Roppusi laval pole.  

Muusikali lavale jõudmist toetasid Valga Vallavalitsus, Kohaliku Omaalgatuse Programm, Eesti Kultuurkapital ja Valga Rockiklubi. 

Osta pilet: