Teater ja kontsert

Claude Magnier "Unerohi"

"Monsieur Masure, 1956"

11.
november
kolmapäev
2020
Kell 19:00

UNEROHI
Komöödia

rantsuse komöödia- ja vodevillimeister Claude Magnier kirjutas oma esimese professionaalsele teatrile mõeldud komöödia “Härra Masure” (Monsieur Masure) juba 1956. aastal. Pea kolmkümmend aastat hiljem tõi Eino Baskin selle Vanalinnastuudios välja pealkirja all „UNEROHI“. Lavastus kujunes teatri üheks kõige suurema publikumenuga komöödiaks. Mängisid toona näitlejad Roman Baskin, Ülle Kaljuste ja Vello Janson.
Nüüd, 35 aastat hiljem, tähistab Vana Baskini Teater selle suurepärase situatsioonikomöödia taas lavaletoomisega oma 15. sünnipäeva, tehes lugupidava kummarduse teatri loojale Eino Baskinile.

Jacqueline on noor naine, kes on oma sõbra poolt hüljatud ja mehe poolt tähelepanuta jäetud. Ta võtab suurema koguse unerohtu, et mingilgi määral välja puhata. Majja siseneb autoga teele jäänud Claude, et helistada abi saamiseks. Januga joob ta tühjaks klaasi unerohuga, mille leiab laualt. Selle tulemusena uinuvad kaks inimest ühes voodis, teadmata teineteise olemasolust. Koju saabub Jacqueline’i abikaasa Robert…

Autor - Claude Magnier

Prantsuse keelest tõlkinud - Linnar Priimägi (1984)

Lavastaja - Eero Spriit

Kunstnik - Jaak Vaus

Näitlejad:

Hanna Allsaar - JACQUELINE

Meelis Põdersoo (VAT Teater) - CLAUDE              

Jaanus Nuutre - ROBERT    

Piletiinfo:
Pilet 17€/15€
Osta pilet: