Kutuurikeskuse erinevatel sündmustel võidakse pildistada ja filmida.

Fotosid ja videosid võidakse salvestada ning avalikustada kultuurikeskuse kalendris eesmärgiga jagada teavet Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses toimuvate sündmuste kohta.

Fotosid ja videosid võidakse kasutada Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse reklaammaterjalide (plakatite, treilerite jms) koostamisel. 

Liivimaa Mihklilaat

10.
oktoober
laupäev
2020

Liivimaa Mihklilaat 2020 toimub Valga kesklinnas laupäeval, 10. oktoobril kell 8-16

Tule kauplema!

Päevakava

Kesk ja Vabaduse tänaval

kell 8-16 Laat, mis on kujunenud rahva seas tuntuks ja hinnatuks iga-aastaseks meelelahutus-ürituseks

Kultuuri- ja huvialakeskuse esisel platsil esinevad KIHNU VIRVE PEREBÄND ja Valga valla kultuurikollektiivid. Päevjuht Kalmer Sarv.   

Ajakava:

10.00   Avamine, laada ja laadaprogrammi tutvustus

10.15   Kerli Bootipop

10.30   Tõlliste - Puka - Sangaste segakoor

11.00   Naisrühm Pilleriin

11.30   Valga Kammerkoor  

12.00   Segakoor Rõõm

12.20    Tantsurühm Meie Memmed

12.40    Naisrühm Sõsarad

13.00 - 14.00 Kihnu Virve perebänd

14.00 - 15.30 Meeleolumuusika

15.30    Lihaküpsetusvõistluse „Piirideta BBQ“ autasustamine.

 

Valga Muuseumis

kell 11 Taimetrüki töötuba. Taimetrükk on lihtne ning põnev trükkimise viis. Õpitoas saada luua põnevaid looduse mustreid ja katsetada sügisvärve paberil. Tükkimiseks kasutame puulehti või taimi, kõik materjalid on juhendaja poolt. Kui keegi soovib kasutada mõnda endale olulist taime, võtke kaasa ja proovime koos neid kaardile või kinkekotile jäädvustada. Töötoas valmib kaart või kinkekott. Juhendaja on Karmen Kroonmäe. Tasuta.

kell 12 Koduleiva küpsetamise töötuba. Leivanädala raames viiakse läbi koduleiva küpsetamise teemaline õpituba ja ettekanne. Juhendaja Liilia Raik annab ülevaate leiva valmistamisega seotud töövõtetest ja vahenditest; juuretisega leiva valmistamisest; leivaga seotud rahvapärimustest ning -kommetest ja rukkileiva tervislikkust. Lisaks rääkimisele sõtkume leivatainast, küpsetame leiba ja loomulikult maitseme leiba. Õpituba on tasuta, võimalik on kaasa osta juuretist hinnaga 1 euro. Osalejate arv on piiratud, töötuppa saab registreerida muuseum@valgamuuseum.ee või 766 88 63.

Valga Muuseumi hoovialal

kell 10-16 Ranna Rantšo loomapark. Ponid, hobused, kihnu lambad talledega, kitsed talledega, sikud, kameroni kitsed, šotimägiveise vasikas, jänesed, villaseakesikud, minisead. Haned, kuked-kanad, kalkunid. Loomaparki sissepääs tasuline.

Säde pargis

kell 10-15.30 Lihaküpsetamisvõistlus „Piirideta BBQ 2020“. Võistkonnad võistlevad neljas võistluskategoorias: klassikaline ribi, kana, veiseliha ja dessert (peab olema küpsetatud kas grillil või siis bbq ahjus). Kohtunikud hindavad võistlusroogade puhul valmistatu välimust, valmidust ja maitset. Desserdi puhul hinnatakse välimust, maitset, loomingulisust ja seda, kas see on tõeline barbeque/grill. Publik peab võistlejaid uudistama kaugemalt, piiritletud ala äärest. Lihatooteid maitsta, nagu eelnevatel aastatel, kahjuks ei saa.

kell 11.30-12.15 Humoorikad jõukatsumised igale eale, läbiviija Tsirguliina Rahvamaja juhataja Arne Nõmmik. Parimatele auhinnad!

Kultuuri- ja Huvialakeskuse ümbruses

kell 10-16 Lastele erinevad atraktsioonid: batuudid, elektriautod, veerev kera jne (tasulised).

10. oktoobril kella 11-16 Liivimaa Mihklilaada ajal avab Puusepa Pizza Valga keskväljakul, Kesk 19 maja hoovialal väikese pizza-paviljoni. Edaspidi jääb antud ettevõtmine meid rõõmustama kaks korda kuus reedel ja laupäeval. Järgmine kord on pizza-paviljon avatud 16.-17. oktoobril.

 

Laat on kujunenud rahva seas tuntuks ja hinnatuks iga-aastaseks meelelahutusürituseks. Laadale oodatakse eelkõige müüma taime- ja loomakasvatajaid, käsitöömeistreid, meemüüjaid, puidust mööbli valmistajaid, erinevate toiduainete müüjaid, ehete valmistajaid jt huvitava omatoodangu ja värske aiasaaduste müüjaid.

Müügikoha hinnad on alljärgnevad:

1.            3x3 m (käsitöö, põllumajandussaadused, sh istikud) üks koht 15 €;
2.            3x3 m (toidukaubad, tööstuskaubad, trükised, erakondade reklaam) üks koht 25 €;
3.            1-faasilise voolu (16A) ühendamine 15 €.

Elektrooniline müügikohtade registreerimine alates 26. augustist kuni 8. oktoobrini www.valgakultuurikeskus.ee või www.valga.ee.
Elektrooniliselt registreeritud koht säilitatakse 10. oktoobril kuni kell 7.30.

Lisainfo 5332 7622 (Kultuurikeskuse administraator), 5332 4960 (Artur Drubinš), 513 7185 (Ülle Juht).

 

Info liikluskorralduse osas:

• Parkimist keelavad märgid paigaldatakse Kesk tänavale 9. oktoobril kella 10.00 kuni 10. oktoobri kella 03.00.

• Marsruudil Vabaduse tn alates Aia tn kuni Kesk tn, Kesk tn mõlemal suunal kuni Neulandi tänavani (Pärna pst ei saa Kesk tn keerata) on liiklus suletud 10. oktoobril kell 03.00-18.00.

• Ühistranspordi ohutuks liiklemiseks paigaldatakse parkimist keelavad märgid Aia tn 10. oktoobril kella 05.00-18.00

• Valga muuseumi ja arhiivi hoov Vabaduse tn 8a; kultuuri- ja huvialakeskuse parkla Kesk 1; Vabaduse tn 2/4 parkla suletakse 9. oktoobri kella 17.00 kuni 10. oktoobri kella 18.00.

Vaata liiklusskeemi SIIT!

Liikluskorraldus ja ühistranspordi marsruut  Valga linnas laupäeval, 10. oktoobril Liivimaa Mihklilaada toimumise ajal:

LINNASISESE ÜHISTRANSPORDI MARSRUUT

LIIN nr 1

JAAMA – TURU – (jääb vahele STAADIONI) – sõidab mööda AIA tn – PUIESTEE tn   -  MUUSIKAKOOLI – RAJA -  (jääb vahele RAEKOJA) sest sõidab mööda SEPA tn – LAI tn - JAAMA jne. TAMBRE – tagasi tulles ALLIKA – VALGE KOOL – (vahele jäävad  MUUSIKAKOOL ja PUDRUMÄE), sest buss sõidab SIILI KESKUSE kaudu PÄRNA PST – TARTU mnt – VILJANDI mnt jne tavalist marsruuti mööda.

LIIN nr 2

Alustab RÜKKELI – TARTU mnt – RAJA – (jääb vahele RAEKOJA), sest sõidab SEPA tn. – LAI tn ja edasi VÕRU tänavale.

Tulles VÕRU tn TURU – (jääb vahele STAADIONI), sest sõidab AIA tn – PUIESTEE tn – MUUSIKAKOOLI – RAJA – (jäävad vahele RAEKOJA ja VALGE KOOL), sest sõidab SEPA tn – LAI tn – VABADUSE tn – KUNGLA tn – ALLIKA tn – KUPERJANOVI tn jne tavalist marsruuti mööda.

Segaduste vältimiseks soovitame maakonna- ja kaugliini bussidele peale minna Valga raudteejaamas asuvast peatusest.