Kutuurikeskuse erinevatel sündmustel võidakse pildistada ja filmida.

Fotosid ja videosid võidakse salvestada ning avalikustada kultuurikeskuse kalendris eesmärgiga jagada teavet Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses toimuvate sündmuste kohta.

Fotosid ja videosid võidakse kasutada Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse reklaammaterjalide (plakatite, treilerite jms) koostamisel. 

Näitus "Kuidas kunst saab aidata? Eriliste inimeste maalid"

07.
juuni
teisipäev
2022
kuni 10. august

Näitus  on osa vaimse tervise sarjast  “TEADUSE JA KUNSTI MÄNGUD”

See pole lihtsalt näitus, vaid tugev sotsiaalne projekt. Me toome publiku ette vaimsed probleemid, mis puudutavad suuremal või vähemal määral kõiki meid. Kui paljud meist saaks öelda, et nad pole kunagi olnud depressioonis või mõelnud elust lahkumise peale. Nö normaalsel inimesel läheb see üle, vb võtab veidi rohtu või käib psühhoterapeudi juures.  Aga kogenud sarnaseid probleeme oleme me paljud.

Nii et see näitus on meist kõigist, ainult veidi utreeritumal kujul. Ilmselgelt nende maalide loojad on rohkem hädas iseendaga kui maalide vaatajad. Kust aga läheb piir ja millal ta läheb? Kas keegi meist võib olla järgmine, kes astub üle selle piiri? Ja äkki alustaks kunstiteraapiaga enne kui hilja?

 

Siin peaks olema ka selline sõnum, et tulge ja vaadake, kas tunnete nendes maalides või juurdelisatud lugudes ära veidi iseennast.
 
-Aeg nõuab praegu just sellist kunstivormi, mis aitab kaasa inimeste vaimse tervise parandamisele. Teadlased ja kultuuriinimesed saavad siin ühendada jõud, et luua atraktiivne ja teaduspõhine sari. 

Sarja autor  Heili Vaus-Tamm