Kutuurikeskuse erinevatel sündmustel võidakse pildistada ja filmida.

Fotosid ja videosid võidakse salvestada ning avalikustada kultuurikeskuse kalendris eesmärgiga jagada teavet Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses toimuvate sündmuste kohta.

Fotosid ja videosid võidakse kasutada Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse reklaammaterjalide (plakatite, treilerite jms) koostamisel. 

Mart Sanderi monoetendus "Juhuslik nimetaja"

06.
august
neljapäev
2015
Kell 20:00
Valga Kultuuri- ja Huvialakeskus

Sel suvel on ringreisi Eestis alustamas Mart Sanderi esimene soololavastus – monoetendus „Juhuslik nimetaja“. Zhanriliselt on tegu õudusdraamaga.Etenduse kestuseks on 70 minutit. Lastele alla 14 a ei ole soovitatav.

Näidendit esitab festivalil selle autor, Mart Sander, ise:„Tahan tõestada, et ühemeheshow võib olla ka midagi sootuks muud kui stand up komöödia,“ ütleb Sander ERRi kultuuriportaalile.

Enne, kui Sander Suure Lombi taha Suure Õuna linna esinema läheb, teeb ta tükiga tuuri Eestimaal.

United Solo on festival, mis toimub igal sügisel USAs New Yorgis, legendaarsel 42. tänaval Broadwayl. Festivalile valitud etenduste ja näitlejate nimistu on aukartustäratav – näiteks eelmisel aastal võitis oma autobiograafilise etendusega peapreemia näitleja Billy Crystal, kes on üheksal korral juhtinud Oscari-galat. Ka sel aastal osalevad festivalil mitmed Hollywoodi ja West Endi staarid.

„Juhuslik nimetaja“ on autori sõnul modernne mononäidend, mis uuendab ühemeheshowde kontseptsiooni, kasutades lihtsaid kuid efektiivseid multimeedialahendusi:"Närvesööv psühholoogiline õuduslugu, mis minimalistlike vahenditega loob ängistava teadmatuse atmosfääri ning mille iga uus ja ootamatu pööre juhib vaataja aina sügavamale eksituste ja hirmu labürinti."

Augustis ja septembris plaanib Mart Sander oma etenduse tuuri käigus külastada ligi 30 Eestimaa linna.

Millised 30 Eesti 47st linnast välja valitakse, millised kõrvale jäävad, on esialgu veel teadmata.

„Broadwayl on planeeritud 6 etendust,“ ütleb autor. „Tahan asja Eestis filigraanselt sisse töötada, enne kui nõudliku New Yorgi teatripubliku ette astuda.“

Ameerika laval esitab Mart Sander etendust inglise keeles. „See ei tohiks probleem olla – olen Inglismaal laval inglast mänginud ning pretentsioone ei olnud!“ lisab ta.

Peale etendust soovib Mart etendusel osalejatega kohtuda fuajees ja tutvustada oma näidendi saamislugu, esitleda ka oma uut , ajaloolist romaani "Litsid", seda seal müüa ja ostjatele autogrammi anda. Ka oleks meil soov seal müüa oma täna-homme välja tulevat duubel CD- "Bella Italia".

Osta pilet: