Kui tavaliselt leiab kultuuritemplis uue näituse ülespaneku järel aset selle pidulik avamine, siis sedapuhku jäi see ootamatutel asjaoludel ära. «Juhtus väike trauma ja nii olin avamise päeval hoopis operatsioonil,» selgitas fotokunstnik ise.

Tegu on Põlvamaa mehe esimese fotonäitusega. Algul oli see üleval Põlva kultuuri- ja huvikeskuses ning võimalusele oma pilte mujalgi näidata mees enda sõnul isegi ei mõelnud. Kui aga tuttavate kaudu avanes võimalus väljapanek Valka tuua, haaras ta sellest ideest kinni.

Altiivselt on Nagel pildistamisega tegelenud viimased seitse aastat. Näitusel on väljas 17 Lõuna-Eestis tehtud loodusfotot. Põhiliselt on need tehtud Põlvamaal. Valgamaa loodust sedapuhku piltidelt imetleda ei saa.

Kõige erilisemaks peab Nagel ise näitusel üleval olevatest piltidest neid, millel mullu Eestis aasta linnu austavat nime kandnud jäälind. «Tema pildistamine on mul nii-öelda elutöö. Olen teda päris palju mööda Lõuna-Eestit taga ajanud. Selle linnuga seostub mul palju toredaid hetki ja elamusi.»

Ühe suurema senise tunnustusena tõigi Nagel välja eelmisel aasta loodusfoto konkursil saadud auhinda parima jäälinnupildi eest.

Näitus jääb Valgas avatuks aprilli lõpuni.